Essentiele supplementen voor krachtsporters

Laat ik voorop stellen dat supplementen niet altijd essentieel zijn. In enkele gevallen krijgt de betreffende sporter al precies voldoende van iedere lichaamsstof binnen om zo zijn lichaam te versterken, beter te lat…

Lees verder

Goede voeding is essentieel voor iedere sporter

 Of je nu een vechtsport, krachtsport of duursport beoefent, voeding is en blijft altijd van essentiële waarde voor iedere sporter. Zonder de juiste voedingsmiddelen behaal jij namelijk nooit de resultaten …

Lees verder

Aanmelden

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Service

  • Dertig (30) dagen omruilgarantie
  • Gratis verzending in Nederland vanaf € 50,00

Uitleg voor het kiezen van de juiste maten (OZ) van (kick)bokshandschoenen

 Het kiezen van de juiste maat (kick)bokshandschoenen is voor velen vaak een lastig verhaal. Welke maat moet je immers kiezen? Om dit te verduidelijken hebben wij een blogartikel geschreven waar dit wordt uitgelegd.


Waar staat ‘Oz’ voor?


De maat van je (kick)bokshandschoenen wordt bepaald op basis van het gewicht en afmetingen en wordt weergegeven in OZ. Oz betekent ounce (1 ounce is 28,349 gram). De meeste mensen hebben een maat tussen de 10 Oz en 18 Oz. Kinderen hebben vaak tussen de 2 Oz en 8 Oz. In feite is het dus dat, hoe hoger het aantal Oz, hoe groter de handschoenen zijn.


Welke maat (kick)bokshandschoenen heb ik nodig?


Hieronder vind je een overzicht waar jij uit kunt halen hoeveel Oz jij nodig hebt. Kijk altijd naar zowel je gewicht als je handomvang. De handomvang meet je overigens door net onder de knokkels te meten en rond je hand te gaan. Voor advies kun je ook je trainer/coach/begeleider vragen naar advies. Die weet namelijk als geen ander hoeveel en welke ondersteuning jij nodig hebt.

 

Hedendaags zijn er wedstrijdvechters (A-vechters) die trainen met zwaardere handschoenen aangezien ze in de wedstrijden altijd met 10 Oz moeten vechten. Jeugd vecht in officiële wedstrijden altijd met 8 Oz. Boven de 100 kilogram adviseren wij ten alle tijden 18 Oz.


Zitten er verschillen tussen verschillende merken?


Ieder merk heeft zo zijn eigen afmetingen. Er zitten dus tussen elk merk en elk model ‘kleine verschillen’. Laat je hierover dan ook adviseren door een van de adviseurs van Nikko Sports. Ze weten precies wat die verschillen zijn en kunnen je dan ook een solide advies geven over het wel of niet wijzigen van je te kiezen maat.


Hoe moeten de handschoenen zitten?


Bokshandschoenen horen een beetje strak te zitten. Te veel ruimte zorgt er voor dat je handen gaan bewegen, waardoor de kans op blessures toeneemt. Als je handen te veel ruimte hebben kan dat er tevens voor zorgen dat je handen gaan schuren aan de binnenkant van de handschoen, wat niet fijn is en kleine pijntjes kan opleveren. Vergeet niet om ruimte over te laten voor je bandage. Deze extra bescherming is essentieel als je veel traint en zorgt tevens voor extra ondersteuning.
Zoek jij de ideale (kick)bokshandschoenen? Bekijk onze collectie!  

Aanbiedingen

Aanmelden

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!