Essentiele supplementen voor krachtsporters

Laat ik voorop stellen dat supplementen niet altijd essentieel zijn. In enkele gevallen krijgt de betreffende sporter al precies voldoende van iedere lichaamsstof binnen om zo zijn lichaam te versterken, beter te lat…

Lees verder

Goede voeding is essentieel voor iedere sporter

 Of je nu een vechtsport, krachtsport of duursport beoefent, voeding is en blijft altijd van essentiële waarde voor iedere sporter. Zonder de juiste voedingsmiddelen behaal jij namelijk nooit de resultaten …

Lees verder

Aanmelden

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Service

  • Dertig (30) dagen omruilgarantie
  • Gratis verzending in Nederland vanaf € 50,00

De ideale MMA Shorts voor jou!

De ideale MMA Shorts voor jou!

Het vinden van jouw ideale MMA short is vaak een lastige opgave. Ieder broekje heeft namelijk andere afmetingen en voordelen en jouw wensen moeten daar perfect mee samenkomen. In dit artikel leggen wij je de verschillen uit tussen MMA shorts en (kick)boks broekjes en leggen wij jou uit hoe jij jouw ideale MMA shorts vindt. Maar eerst… wat is MMA eigenlijk?


MMA (Mixed Martial Arts/gemixte vechtsporten) is een sport waarbij de basis bestaat uit verschillende vechtsporten waaronder: karate, worstelen, judo, kungfu, kickboksen, thaiboksen, boksen en jiujitsu. MMA wordt gezien als een meer intense en heftige vechtsport, gezien er veel vaker een knock-out voorkomt. De sport is door de mix van de verschillen sporten een van de meest veelzijdige vechtsporten van allemaal.


Het moderne MMA is afkomstig uit Europa en Japan, maar de vechtsport heeft zijn oorsprong al veer eerder. Rond de oude olympische spelen werd het al beoefend onder de naam ‘Pankration’. Binnen MMA hebben de meest vechters een achtergrond in het thai- en kickboksen, jiujitsu en/of het worstelen. Kickboksers en boksers hebben het, na de overgang van een van deze sporten na MMA, vaak veel moeilijker. MMA is namelijk een mix van staand vechten, grond vechten en clinches, waar de bokser en kickbokser gewend is om zijn gevechten met de handen en staand op de grond uit te vechten.


Binnen MMA is erg veel geoorloofd, denk hierbij aan ellebogen, knietjes, trappen, stoten en klemmen.


Verschillen tussen MMA shorts en (kick)boksbroekjes


De diversiteit van de vechtsporten geeft eigenlijk al weer waarom er zoveel verschil zit tussen MMA broekjes en (kick)boksbroekjes. Daar waar boksers en kickboksers enkel mogen slaan en schoppen dient een beoefenaar van MMA ook veel andere skills te gebruiken. Op de grond worden bizarre grondgevechten uitgevoerd waar de vechter in bizarre posities komt om zijn tegenstander neer te halen. Maar ook staand mag er meer. Zo is het geven van ellebogen toegestaan, waar ook veel flexibiliteit voor nodig is.


De broekjes voor MMA-beoefenaars zijn zo gemaakt dat de stof goed rekbaar is en waardoor de vechter in principe ‘vrij’ zijn in doen en laten binnen de ring. De broekjes zitten veel strakker om te voorkomen dat de tegenstander je broek kan grijpen en zo een extra mogelijkheid heeft om je neer te halen.


Jouw ideale MMA shorts


MMA shorts zijn er diverse maten, designs en stoffen. Bij Nikko Sports hanteren wij een hoge kwaliteitseis. Om die reden bieden wij enkel de merken Nikko Sports en Leone aan. Deze merken staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en professionaliteit. Overigens zijn de designs van deze 2 merken ook zo dat jij ten alle tijden jouw ideale MMA short zal vinden. Onze collectie ontdekken? Bekijk alle MMA-shorts

Aanbiedingen

Aanmelden

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!